Nyheter - VolvoP1800.info

Nyheter - VolvoP1800.info

Volvovisning i Røldal skisenter

NyheterPosted by Ola Hårajuvet 24 Jan, 2017 00:13:18
Laastad nytta denne flotte lørdagen (21.jan 2017) til å vise noen av sine kjekke nybiler i Håradalen. Flott vær, godt besøk og trivelige Laastad-representanter lagde en fin ramme rundt visningen.Helt ny - Volvo V90 Cross Country var nettopp ankommet og fattet stor interesse.En spennende bil med fantastisk førermiljø. Som vanlig meget gode seter som gir både kjørelyst og behagelig og trivelig tid i bilen.
En spennende nyhet som kommer ila året er V90 T8 - hybrid med bensin- og elmotor (407 hk), AWD osv. Den skal spennende å se mer på.
Fornøyd smiley.Røldal skisenter har kjøpt XC90-demobilen til Laastad så den var selvsagt også på plass i anlegget.Ta turen til Laastad og/el andre Volvoforhandlere og se på årets rikholdige utvalg av flotte biler.
  • Comments(0)//nyheter.volvop1800.info/#post341

2017 - Arrangementer

NyheterPosted by Ola Hårajuvet 14 Jan, 2017 22:03:16
2017 er i gang og selv om det fortsatt er tidlig i januar begynner planene for året å ta form. Flere treff og arrangementer er tidfestet og det er bare å melde seg på.

Røldalstreffet 2017.Vi satser på tidlig vår og fine forhold og har satt av helga 19-21.mai til treffet.

Saudadagane 2017.
Det blir flere dager med både tradisjonelt og spennende innhold. Kristi himmelfartsdag er torsdag 25.mai og starten for årets Saudadager. Dagene varer til og med søndag.

Vestlandstreffet 2017.
Bergen Veteranvognklubb skal arrangere årets Vestandstreff. Det blir i Nordhordland sansynligvis helga 9-11.juni.

Norgesløpet 2017.Kongsberg Automobilselskap er 20 år i år og er arrangør for årets løp.De har et intressant program med både sølv og skihistorie krydra med vei og kultur.
.Pr 11.januar er påmeldinga godt i gang og klassemessig ser det slik ut.
Påmeldingsfristen er 1.april, men enkelte klasser kan snart være fulltegnet. Vår påmelding er foreløpig ikke bekreftet.

Den Svenske VolvoP1800-klubben`s sommertreff.
Etter å ha deltatt 6 år på rad blir det dessverre ikke deltagelse i år. Arrangementet kolliderer med en spennende familietur til England.

GoodWood - Festival of speed.Arrangementet Festival of speed foregår i månedskiftet juni-juli, 30-juni-2.juli.
Billetter er ordnet.Mange takk til den yngre garde.
Vi ser fram til ei trivelig Englandshelg med hele gjengen...

Racingsesongen
....

  • Comments(0)//nyheter.volvop1800.info/#post340

2016

NyheterPosted by Ola Hårajuvet 14 Jan, 2017 21:42:20
we

  • Comments(0)//nyheter.volvop1800.info/#post339

Aktivitet

NyheterPosted by Ola Hårajuvet 21 Dec, 2016 05:49:13
da

  • Comments(0)//nyheter.volvop1800.info/#post338

Last

NyheterPosted by Ola Hårajuvet 21 Dec, 2016 05:48:05
Fartsfyllt
.


Føreløs  • Comments(0)//nyheter.volvop1800.info/#post337

Solgt til Tyskland

NyheterPosted by Ola Hårajuvet 21 Dec, 2016 05:46:34
Morten averterte sin 1961 mod P1800 til salgs på finn tidlig i desember. Bilen er vi bl.a kjent med fra Røldalstreffet. Den averteres til 220.000.Den tyske interessen er tydeligvis større enn den norske så bilen forsvinner til Tyskland.
Her er Morten sitt eget forvelbilde.Synd, men slik er det. Morten har andre gamle Volvoer, bl.a en Amazon så han er fortsatt med i miljøet.

  • Comments(0)//nyheter.volvop1800.info/#post336

Sjelden turist over Røldalsfjellet 9.sept

NyheterPosted by Ola Hårajuvet 09 Sep, 2016 22:24:48
Bilen på bildet under er ikke dagligkost i trafikken lenger. I ettermiddag "karret" den seg over fjellet fra Sauda til Røldal. Det gikk smått oppover bakkane fra Hellandsbygd, men han slapp oss rastk forbi. Vi måtte ha et bilde og fikk tommelen opp av sjåføren. Når vi studerer skiltet viser det seg at den er registrert i Peru. Altså ikke bare en sjelden bil, men fra et sjeldent land også på våre veier. Vi har konstatert at vedkommende kom seg velberget til Røldal.

  • Comments(0)//nyheter.volvop1800.info/#post335

Racing NM - siste racehelg 2016

NyheterPosted by Ola Hårajuvet 09 Sep, 2016 07:34:13
Helga 16-18.september er det sesongavslutning for Racing NM og Norgescuppen 2016 - Vålerbanen er arenaen denne gang.Marshall Motorsport stiller med Fiesta`n og føreren er klar for å forsvare ledelsen i GT5-klassen og ikke minst kampen om klokkepremien fra TAG Heuer GT Masters... Dette blir spennende.
Stillingen i GT5 før Vålerhelga:Det er liten forskjell mellom de 4 første så der kan alt skje.

I TAG Heuer GT Masters ser det ut som Thomas leder - 12 poeng foran nr 2.

Det kan bli ei trivelig og spennende racinghelg på Vålerbanen.

Dette vil vi gjerne få med oss så etter jobb torsdag er vi på vei bortover - i leid bobil. Det er over 50 mil, men under en time etter midnatt er vi på plass. Thomas & Thomas ankom kl 23 og har rigget opp depot så for oss er det bare å rygge på plass.

Fredag - klargjøring og trening.
Vi klarte ikke å dra finværet med oss. Her er det overskyet og vi har hatt noe små regnbyger. På morgenen er det litt "bilkos" og klargjøring før teknisk kontroll. Det er en grundig sjekk både av bil og klær, men alt er ok.Det er bra rigget i depoet nå,Det kjøres 4 treningsheat ila dagen. Alt funger og kjøringa går bra, men to dekk som var planlagt å skifte skiftes nå.Sjåføren er mer konfortablel nå. De nye dekka kjøres inn slik at de gir best mulig veigrep. På banen er det full rulle og alt går vel.

Lørdag.
Sol i dagsmiley. Mye bil på banen på oppvarminga.

Kalifiseringa går bra og det kjøres tett. Det ble beste rundetid i klassen (altså pole posision i dagens finale.
Det er kun 2 tideler til Tron på andre og 4 tideler til Remi på tredje. Dette blir spennende.Da er det tid for litt vedlikehold og påfyll av drivstoff - ikke noe asmamedisin her.Finale 1.
Starten går bra og Fiestaen beholder ledelsen, MEN iveren blir for stor og han må i sandfella. Han kommer seg greit gjennom den, men bilen går seinere og seinere så det blir 4.plass. Det betyr ny spenning for sammenlagt i cup-en også.Stor bekymring på tribunen går heldigvis over når vi forstår at sanden har forårsaket tett luftfilter og det er derfor det går seinere. Det betyr "bare" en rengjøringsjobb før neste finale. Det jobbes på høygir med rengjøring.Både i og rundt filteret er det mye sand...Det artige er at det blir ny pole posision (pga at resultatlista snus ved neste start).

Finale 2.
Arrangøren har ikke helt kontroll på rekkefølgen og plasseringen av bilene, men starten går greit og Fiesta`n holder stand i ledelsen i GT5. Bilen går gått og kjører forbi flere av de foran, i klassene over. En Posche i GT3 er en utfordring i skikanen og Fiestaen er i baken på Porschen. Neste utfordring er at en av de svarte Peugottene er inni sida på Thomas. Det skjer enda en gang og resulterer igjen i at Fiestan må en ny tur i sanden. Det går bra også denne gang, men med tett luftfilter går det bare seinere og seinere mot mål. Den fjerde bilen får havari så da berges tredjeplassen.
Resultatet er at Thomas nå er nr 2 i Norgescupen, kun 5 poeng bak ungdommen Remi. Det blir en spennende finale 3 søndag.

Søndag.

Dette ble ufattelig spennende. Thomas leder lenge klassen, men med mye trafikk (GT5 bilene tar igjen GT4 biler) og beinharde sjåfører er plutselig konkurrentene forbi. Det ender med en 3.plass. Det betyr også 3.plass i NM-cuppen sammenlagt, kun 1 poeng bak andreplassen.Det artige, som vi nærmest hadde glemt i kampens hete, var TAG Heuer GT Masters - her ble det en flott 3.plass. Dvs 3.best i alle GT-klassene sammenlagt for sesongen. Vi gratulerer. Premien har en verdi på kr 6.000 (lik for 2. og 3.plass), mens vinneren fikk ei klokke med verdi ca 50.000.Øverst på pallen står 23 år gamle Steffen Andre Feet som kjørte fantastisk denne helga med en Porsche i GT2. Nr 2 er Per Støldal som kjører Audi A5 i GT4. Flott innsats av alle.

  • Comments(0)//nyheter.volvop1800.info/#post334
Next »